2008/12/12

ÅRETS BÄSTA TV


Ja. Nu är det alltså dags att göra en första sammanfattning av tv-året. Det blev ju lite splittrat p.g.a nåt tjafs borta i Amerikatt. Men ändå bjöd 2008 på några höjdpunkter. Som vanligt höll Supernatural bra klass. Nya säsongen har innehållit några av seriens absoluta höjdpunkter. Men det är tyvärr tydligt att serien börjar sjunga på sista versen. Om de nu inte kan dra ut på den pågående konflikten i ett par säsonger. Men det verkar onödigt. Man ska lägga ner när man ligger på topp. Och mer topp än det som utspelar sig i Supernaturalvärlden nu är det svårt att få till. Say no more. En intressant iaktagelse dock.. Efter alla år av Varulvar, Shapeshifters, Seriemördande Spöken och Vampyr-Wannabees är det anmärkningsvärt att det är först NU som serien haft några svaga ögonblick när de balanserar på den tunna linan mot att bli skrattretande. Ni som följt serien vet kanske vad jag pratar om. Märkligt. Men det säger säkert mer om Mig än om serien..

Årets bästa serie (Ja, eller kanske förra årets, beroende på hur man räknar) är dock Breaking Bad. No contest. Längtar verkligen till fortsättningen som sätter igång någon gång efter nyår. Då börjar även nya säsongen av Damages.

Mad Men då?!? Kanske ni undrar. Nä. Jag vet inte. Jag vill nog att det ska hända lite mer i mina serier. Mad Men är trivsam att titta på. Men ska det vara så svårt att hitta på spännande storylines??!? Jag satt hela första säsongen och väntade på att Story-Arcen skulle sätta fart på riktigt. Men inget hände. Absolut ingenting av värde. Och då får det faktiskt vara.

Måste också nämna Frost/Nixon. 1977 gjorde den, då ganska spexige, brittiske programledaren David Frost en serie intervjuer med f.d. President Nixon. En serie som avslutades med att Presidenten mer eller mindre bröt ihop och "bekände" sin inblandning i Watergateaffären och beklagade sig inför det Amerikanska Folket. Ett av världshistoriens största TV-ögonblick. Dessa intervjuer finns nu på såväl original-DVD som dramadokumentär av Ron Howard. Sevärt är bara förnamnet.

Till sist för den här gången. Tänkte jag bjuda på årets allra allra största TV-ögonblick - John Adams audiens hos "The Mad" King George III. Från HBO's miniserie John Adams. En serie om de människor och händelser som formade det moderna Amerika. En enskild scen som innehåller så mycket starka känslor och subtil humor att det räcker till för typ TRE år. Fantastiskt!

Setup:

Amrikanarna har precis, med lite hjälp från bl.a Frankrike, vunnit det så kallade Frihetskriget och uppnått självständighet från det Brittiska Imperiet. John Adams, som i flera år farit runt i Europa och raggat pengar och annan hjälp till revolutionen ska, i egenskap av Ambassadör, som förste Amerikan träffa den Brittiske Kunglighet de kämpat mot under så många år. Enjoy!

Inga kommentarer: