2008/05/28

Breaking Bad


5.

Av någon anledning missade jag helt Breaking Bad - serien om cancersjuke kemiläraren Walt som i en slags tyst depression bestämmer sig för att slå tillbaka mot livet självt och dess vedermödor genom att brygga metamfetamin - när det begav sig. Ett stort misstag skulle det visa sig. Eller, det kanske var tur. För då har jag ju möjlighet att njuta så mycket mer av det nu. Denna serie som med sin absurda situationshumor, sitt långsamma men knivskarpa berättande, foto & färger och den förgänglighet som finns närvarande i varje bildruta, utgör något av det mest underhållande och tankeväckande som gått på tv sen Six Feet Under.

Varje avsnitt är fullproppat med fina små scener, som t.ex när Walt gör en pro/con-lista över om han ska döda knarkligisten som de har kedjat fast vid en stolpe i källaren med ett mc-lås runt halsen, eller inte. Genialt berättande. Att det hela sen utmynnar i en Star Warsig master/apprentice-situation mellan Walt och hans kompanjon Jesse gör ju heller inte saken sämre. Synd bara att första säsongen slutar lite abrupt p.g.a skrivarstrejken. Men en andra säsong är klar till i höst. Spännande!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag väntar med spänning! Fem plus deluxe. Blev inte helt såld av pilotavsnittet, men det växte fram - sakta men säkert. Och ja, jävla skrivarstrejk. Boohoo, säger jag bara. Krysta fram mer nu, för bövelen!

/shitrat